Ayran Aşı çorbası

Balkabağı Çorbası Tarifi Çorba Güzel turuncu rengiyle sebzeli ve müthiş lezzetli bal kabağı çorbası tarifi sizler için geldi. Bu çorbayı genellikle buğday salatası yapmak için haşladığım buğdaylardan ayırdıklarımla hazırlıyorum.


Ayran Asi Corbasinin 8 Faydasi Acibadem Hayat

İftar sofrasında içimizi ferahlatacak bir çorba arayabiliriz.

Ayran aşı çorbası. Ayran Aşı Çorbası Malzemeleri 2-3 avuç nohut 1 su bardağı buğday veya dövme 3 su bardağı yoğurt 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı nane Tuz Karabiber Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip süzün. Nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alın Üzerlerine 1 lt su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın süresi tencerenize ve malzemenize göre değişecektir Kapağını.

Hazır haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz. Arzuya göre soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayran çorbası pratik olduğu kadar lezzetli de bir başlangıç seçeneği. Ayran aşı çorbası sıcak havalarda rahatlıkla tüketilen ferahlatmasıyla bilinen lezzetli bir çorba türüdür.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası benim en sevdiğim. Ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır. Ayran Aşı Çorbası.

Yapımı bir o kadar kolay olan soğuk ayran aşı. Buğday başta yoğurt çorbası olmak üzere pek çok çorbaya çok yakışıyor. Vanda çocuklara en sevdiğiniz yemek ne diye sorduğumda hep bir ağzıdan aldığım cevap.

Kaynayınca ateşi biraz kısıp. Ayran Aşı Çorbası Yaz aylarının vazgeçilmezi ayran aşı çorbasını bilen bilir bilmeyenler için hemen tarifini vereyim. Yaklaşan sıcaklarda ve özellikle yaz günü yapılan iftarlada tam bir can kurtaran olacak.

Ayran aşı detoksunu uygularken bitki çayı veya yeşil çay içilebilir. Bir tutam kuru nane ve isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz. Buğdaylar pişince ocaktan alın ve süzdürün.

Servis Süreci 15 Dakika Servis Sayısı 8 Kişilik Yapım Zorluğu Pratik Kalori 934 kcal İÇERİK 1 sb haşlanmış aşurelik buğday 1 sb haşlanmış nohut 1 sb yoğurt 1 sb su Çok az tuz Dilediğiniz kadar nane Besin Değerleri HAZIRLANIŞI. Ayran Aşı Çorbası Malzemeleri 2-3 avuç nohut 1 su bardağı buğday veya dövme 3 su bardağı yoğurt 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı nane Tuz Karabiber Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Akşamdan ıslattığınız nohuta bulgur ve yeşil mercimeği ilave ederek bakliyatlar pişesiye kadar haşlamanız gerekmektedir.

Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın. Yoğurtlu buğday çorbası yarmalı yoğurt çorbası ve buğday çorbası olarak da bilinen ayran aşı çorbası bakliyat grubunda yer alan lif açısından çok zengin bir çorbadır. Ayran aşı çorbası için gerekli malzemeler.

Erzurumda otantik yemek yemeye niyetlendiginizde sunulacak en popüler iki yemekten biri. İçerisinde bol miktarda lif ve B vitaminleri bulunur. Hazırlaması da oldukça kolay.

1 kilogram az yağlı sütle hazırlanmış yoğurt 6 yemek kaşığı haşlanmış nohut 6 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 6 yemek kaşığı haşlanmış buğday yarma ya da bulgur 1 litre su Pul biber. Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler TuzSuYoğurtSüzme yoğurtDereotuBuğdayNohut Ayran. Ayran Aşı Çorbası Yaklaşan sıcak yaz günlerinde ve özellikle yazın yapılan iftarlarda kurtarıcınız olacak bu tarifi düşük kalorili diyet listenize de rahatlıkla ekleyebilirsiniz 17 oy 341 ortalama Kaç Kişilik 6 Kişilik.

Dogu anadolu bolgemizde pisirilen icinde kucuk hamur toplari ve haslanmis hububat olan bir cesit yogurt corbasi. Ayran aşı detoksu tarifi. Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın.

1 dilim balkabağı 1 adet havuç 1 adet k. 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içine ekleyin. Çorbayı önceden hazırlayıp buzdolabında.

Haşlanan bakliyatlar soğuyunca Ayran yaptığınız yoğurt ile karıştırabilirsiniz. Nohuta gelince fazla zaman kaybetmek istemezseniz konserve de kullanabilirsiniz. Bu ayran aşı 2 saatte 1 iki gün boyunca içilir.

Soğuk ayran aşı çorbası yapımı için nohutun bir gece öncesinden ıslatılması gerekir. 10 tepeleme dolu çorba kaşığı yoğurdu krema gibi olana kadar iyice çırpın sonra yavaş yavaş bir bardak su ilave edin. Üstüne su ekleyin ve pişirin.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı nohut 1 bardak aşurelik buğday 3 bardak yoğurt 2 su bardağı süzme yoğurt 4 su bardağı su Kuru nane Tuz Üzeri İçin Yarım demet dereotu Yapılışı. Sıcak Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler İki su bardağı haşlanmış buğday Yarım su bardağı haşlanmış kabukları çıkartılmış nohut Bir adet yumurta İki yemek kaşığı un İki su bardağı yoğurt İki üç su bardağı su Bir tatlı kaşığı tuz Bir tutam ince kıyılmış maydanoz varsa aş otu Bir adet küçük soğan Bir yemek kaşığı sıvı yağ. Üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.

Biz de sizlere bugün soğuk ayran aşı çorbası tarifi vereceğiz. Az yağlı yoğurttan ayran yaparak içine dört kaşık haşlanmış buğday dört kaşık haşlanmış nohut bir tane veya iki tane salatalık rendeleyerek. Besin değeri oldukça yüksek olan ayran aşı çorbası uzun süre tok.

Ayran aşı Çorbası Hazırlanışı. Hazır haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz. 1 su bardağı kaynayan suyun içerisine buğdayı ekleyin.

Genellikle yaz aylarında yapılan ve soğuk tüketilen ayran aşı çorbası ferahlatıcı bir lezzete sahiptir. Ayran Aşı Tarifi. Pişen buğdayı ocaktan alın ve süzdürün.

Ayran aşı çorbası yapılışı. Büyük karıştırma kasesine 250 gram. Ayran Aşı Çorbası.

AYRAN AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR.


Ayran Asi Corbasi Tarifi Nasil Yapilir


Ayran Asi Corbasi Erzurum Yoresi Nefis Yemek Tarifleri


Ayran Asi Corbasi Tarifi Leziz Yemeklerim


Soguk Ayran Asi Corbasi Videolu Nefis Yemek Tarifleri


Soguk Ayran Asi Corbasi Muhtesem Videolu Nefis Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Lezzetli Yemekler Yemek


Ayran Asi Corbasi Tarifi Kevserin Mutfagi Yemek Tarifleri


Ayran Asi Corbasi Tarifi Corba Tarifleri


Soguk Ayran Asi Corbasi Tarifi Soguk Ayran Asi Corbasi Nasil Yapilir Lezzet


Soguk Ayran Corbasi Tarifi Kevserin Mutfagi Yemek Tarifleri


Misirli Ayran Asi Tarifi Misirli Ayran Asi Nasil Yapilir Lezzet


Soguk Ayran Asi Corbasi Tarifi Tarif Defteri


Icinizi Ferahlatacak Soguk Ayran Asi Corbasi Tarifi Youtube


Soguk Ayran Asi Corbasi Bulgurlu Pratik Nefis Yemek Tarifleri


Sicak Ayran Asi Corbasi Erzurum


Ayran Asi Corbasi Tarifi Nasil Yapilir


Ayran Asi Corbasi Tarifi Iyi Yemek Tarifleri


Soguk Ayran Asi Corbasi Resimli Tarifi Ne Pisirsem Yemek Tarifi Yemek Tarifleri Corbalar Kolay Yemek Tarifleri


Soguk Ayran Asi Corbasi Tarifi Nasil Yapilir Resimli Yemek Tarifleri


Ayran Asi Corbasi Tarifi Nasil Yapilir Videolu Resimli Yemek Com

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
Advertisement here
Advertisement here
Advertisement here